Metinden Video Oluşturan Sora, OpenAI'ın Başına Dert Açabilir: İşte Ürettiği Videolardaki Dikkat Çeken Detaylar

Sıradaki içerik:

Metinden Video Oluşturan Sora, OpenAI'ın Başına Dert Açabilir: İşte Ürettiği Videolardaki Dikkat Çeken Detaylar

e
sv

Google, Şimdiye Kadarki En Gelişmiş Yapay Zekâ Modeli Gemini 2.0'ı Tanıttı: Bizim Yerimize Her Şeyi Yapacak Asistanlar Geliyor!

39 okunma — 12 Aralık 2024 12:30
avatar

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, şimdiye kadarki en gelişmiş yapay zeka modeli Gemini 2.0’ı resmen tanıttı. Peki büyük yenilikler getiren bu modelin nasıl özellikleri var?

Yapay zeka yarışında en önde olan firmalerden olan Google, dün çok önemli bir duyuru yaptı. Şirket büyük dil modeli Gemini’ın yeni versiyonu Gemini 2.0’ı resmen tanıttı. Model, 10 ay önce çıkan Gemini 1,5’in yeni versiyonu olarak OpenAI’ın o1 gibi modellerine rakip olarak geliyor.

Gemini 2.0, Google’ın şimdiye kadarki en gelişmiş ve en yetenekli modeli olarak tanımlanmış. Şirketin bu modelde farklı bir yaklaşım sergileyeceğini belirtelim. En başta sadece daha küçük versiyon olan Gemini 2.0 Flash gelecek. 2.0 Pro’yla başlamıyor tarafi.

Yerleşik olarak metin, ses ve görsel desteğiyle geliyor

Hem daha ucuz hem de daha hızlı olan Gemini 2.0’ın ilk olarak öne çıkan özelliği artık yerleşik olarak görsel, ses ve metin desteğine sahip olması. taraf artık bu üç türden içeriği üretebiliyor. Gemini 1.5 Flash’te sadece metin desteği mevcuttu. Ayrıca 2.0’ın üçüncü taraf programlar ve hizmetleri de kullanabildiği belirtlimiş.

Ses üretimi en öne çıkan özelliklerinden. ChatGPT’nin gelişmiş ses moduna benzediğini söyleyebiliriz. Modeli hızlı ya da yavaş konuşturabileceksiniz, farklı aksanlarda konuşmasını sağlayabileceksiniz.

doğal ki performans konusunda da önemli iyileştirmeler var. Şirketin aktardığına Gemini 2.0 Flash, Gemini 1,5 Pro’dan bazı konularda 2 kata kadar çıkan oranda daha hızlı. mesele ileri seviye matematik testlerinde başarı puanının %63 olduğunu görüyoruz. Önceki model ise burada %47’lik başarı sağlıyor. Kodlamada %92, genel yeteneklerde %76, mantık yürütmede %62,1 gibi puanlar almış. Hepsinde 1,5’in önünde.

Yapay zekayla aramayı bir üst seviyeye çıkaracak

doğal ki Google’ın ana amacı, Gemini 2.0’ı hizmetlerine entegre etmek. Bunların başında da yapay zeka destekli arama AI Overviews geliyor. Şirket, yeni modelin çok daha karmaşık soruları tarafıtlayabileceğini ve bunun da arama deneyimini bir üst seviyeye çıkaracağını belirtmiş. Kodlama problemler, matematikte zorlanılan kısımlar ve çok daha fazlasında yardımcı olabilecek.

Gemini 2.0 Flash, bugün itibarıyla ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmaya başladı. Ancak sadece Gemini’in web sitesinden kullanılabiliyor. doğal ki hâlâ deneysel olduğunu ve bu yüzden bazı hatalar ile karşılaşılabileceğini belirtmek gerek. Ayrıca firmain modeli geliştiricilere de sunmaya başladığını ekleyelim.

“Yapay zeka ajan”larını gerçeğe dönüştürmeye bir adım daha yaklaşıyoruz

Yapay zekanın bir sonraki devrimi, “yapay zeka ajanları” olarak görülüyor. Asistan olarak da adlandırabileceğimiz bu araçlar; mantık yürütebiliyorlar, insanlara minimum bağlılıkla görevleri yerine getirebiliyorlar ve karar alabiliyorlar. tarafi basitçe sizin işlerinizi sizin yerinize yapabiliyorlar. Birçok firma de bu tarz araçları üretmek için hamleler yapıyor.

Google da onlardan biri. Şirket, Gemini 2.0 ile bu alanda önemli bir atıldığını söylüyor. mesele firmain aylar önce gösterdiği Project Astra, bu modelden güç alıyormuş. Astra, nesneleri tanımlayabilen, size yön gösteren ve eşyalarınızı nerede bıraktığını bile söyleyen görsel bir sistemdi.

Şirket ayrıca Project Mariner adlı yeni bir yapay zeka ajanı da duyurdu. Bu araç, bir Chrome uzantısı. Yaptığı şey ise tarayıcıyı sizin yerinize kullanmak. Kontrolü sizden alıyor, imleci ekranda hareket ettirebiliyor, tuşlara basıyor, formları dolduruyor. tarafi Chrome’da her şeyi sizin yerinize kullanabiliyor. Bu araç, şimdilik sınırlı sayıda kişide test ediliyor. Çıkış tarihiyle alakalı bilgi yok.

İLGİLİ HABER

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.